Po izjemnem prvem delu sezone, ko vsi športni plani potekajo tako kot sem si jih zadal, je pred mano odločilni del sezone, kjer bom poskušal premagati Firefighter Combat Challenge (najtežji 2 min v gasilnem športu) in maraton (42km). Obe disciplini sem seveda že opravil, sedaj pa me čaka naloga, postati prvi Slovenec (in verjetno Evropejec), ki je premagal FCC po dvema minutama in 42km pod tremi urami, kar je, glede na zahtevnost, različnost in obsežnost priprav, edinstven zalogaj.

Pred jesenskim delom sezone, ko je do maratona še 73 dni, me čakajo še naslednji izzivi:

tekmovanja FCC:

- Bled, Evropsko prvensto (21.-23.9.)
- Linz (AUT), 12.10.
-  Ljubljana Firefighter Stairrun (november)
- Zagreb Firefighter Stair Challenge

tekaška tekmovanja:

- Notranjski tekaški pokal ebm-papst 2019 (Tek po Blokah, Tek po sledeh medveda, Tek ob Karlovici)
- Tek na Tabor Sežana (24.8.)
- Postojnski tek (31.8.)

Ljubljanski maraton – kraljevih 42km (27.10.)

11 tekem, od tega dobesedno 9 trening tekem, podrejeno dvema tekmama, ko bom poskušal izpolniti svoje sanje za katere trdo garam. Hvala vsem za izjemno podporo!

Fotografija osebe Izišport, športno treniranje, tekaški tečaji in vadbe.

Fotografija osebe Izak Hribar.

Objavljeno 15.8.2019, kategorizirano: Nekategorizirano
Vadba bo potekala v treh skupinah:
Prva skupina – popolni začetniki (hoja, tek, poudarek na postopnosti!).
Druga skupina – nadaljevalna.
Tretja skupina – napredna skupina :)
Urnik vadb je sledeč:
sreda, Cerknica - Cerkniško jezero (tam kjer lani, na parkingu na koncu Dolenjega jezera)
četrtek, Loška dolina - pri gradu Snežnik (tudi tam kjer lani)
Urnik v obeh krajih: 
16:45 prva skupina
17:30 druga skupina
18:20 tretja skupina
12440585_10206096666639618_2030239905670984248_o (1)
Objavljeno 31.3.2016, kategorizirano: Nekategorizirano

Tekaške vadbe trenutno potekajo v 3 občinah:

- Cerknica: začetniška skupina ob sredah 17:30, nadaljevalna ob 18:30 in napredna ob 19:30. Zbirno mesto je na koncu Dolenjega Jezera.

- Loška dolina: začetniška skupina ob sredah ob 17:30, druga ob 18.30 in tretja ob 19:30. Zbirno mesto pri gradu Snežnik.

- Bloke: osnovna skupina: Bloško jezero ob ponedeljkih ob 19:00.

Vadbi se lahko pridružite kadarkoli.

Info: 051 319 365

Objavljeno 25.5.2015, kategorizirano: Nekategorizirano

GALERIJA 18. LJUBLJANSKI MARATON

Polno velikost slike dobite na ntp@drustvo-sovica.si.

IMG_1022

Objavljeno 27.10.2013, kategorizirano: Nekategorizirano

Udeležil sem se prvega Nočnega teka na grad v Ljubljani.

Maja smo tekli na Študentskem teku na grad, sedaj je sledila še nočna izvedba tega teka. Tek so za tokratno izvedbo nekoliko podaljšali, kar pa sem sam izvedel šele 10min pred samim štartom. Prepričan sem bil, da je trasa enaka. Ko pa sem zaključeval z ogrevanjem pa vidim, da že vsi stojijo na startu v obratni smeri. Nekako sem le prišel na start v ospredje (o tem, kako sem se izmuznil varnostnikom pa kdaj drugič :) )

No, startali smo zelo hitro. Svoj tek bi lahko razdelil na 4 dele. Najprej prvih 700,800m. Držal sem se prve grupe, ki je imela oster tempo. Pogled na mojega Garmina je pokazal 3:02 na km! Vedel sem, da tako pač najbrž ne bo šlo do cilja. Drugi del teka začnem pri prvem kilometru, ko sem nekoliko spustil tempo, saj sem hranil moči za klanec. Kakšnih 400m pred klancem me je ujela Mateja Šimic, udeleženka letošnjih Olimpijskih iger v Londonu. Odločil sem se, da se jo držim na neki razdalji, saj sem vedel, da bo proti cilju najbrž stopnjevala tempo. Kmalu pridemo na klanec, tu ponavadi pridobivam. Vendar danes noge v prvem delu niso bile tako lahke kot ponavadi. V prvem delu klanca bistveno ne napredujem, ko pa pritečemo do oznake 2km začnem pospeševati. Takoj prehitim kakšnih pet tekačev. Del proge tečemo v temi. Malo naprej pa se že kažejo luči. Tu se začne zame zadnji del. Prepričan sem bil, da je cilj na istem mestu kot ponavadi na Študentskem teku. Začnem s finišem. Napaka. Cilj je skoraj 300m višje, prav na gradu. Malo spustim tempo, nato pa v zadnjim 100m znova malo pospešim in cilj. Uradno naj bil bilo 2,9km, mislim pa, da je moja ura namerila 3km in še nekaj. Ja, v cilju sem jo pozabil ustaviti. Zato tudi ne vem točno, koliko sem tekel. Sklepam da malo pod 11min. V cilj sem prišel v ospredju, katero mesto pa sem osvojil, pa ne vem. Prepričan pa sem, da nisem izboljšal 12. mesta s Študentskega teka, saj je bila konkurenca še hujša. Zbrani so bili res odlični tekači.

Če potegnem črto pod tek, potem sem s svojim tekom delno zadovoljen. Prehiter prvi km, slabši srednji del in dober zaključek. Zaradi prvega km pa mislim, da sem bil ob kakšnih 15s boljši rezultat.

Tek je v celoti uspel, upam pa, da bo maja na Študentskem teku znova stara proga :) .

foto: motus.si

Objavljeno 18.9.2012, kategorizirano: Nekategorizirano

V nedeljo sem se udeležil 4. Teka po Blokah, ki šteje za ELGONova NTP 2012.

Teka sem se udeležil predvsem zato, da dobim nove točke za skupno razvrstitev. Ob pol enajstih smo štartali na 6,7km dolgo progo. Za ta čas je bilo kar precej vroče.

Začetek teka je bil zmeren, noben ni potegnil naprej, tako da smo prvih 500m pretekli, nato pa so se začele formirati skupine tekačev. Moje počutje je bilo do 3km dobro. Tekel sem v tempu za okrog 26min. Žal pa sem imel nato v naslednjih dveh km težave, zaradi katerih sem izgubil kar nekaj mest in točk. Tempo sem kar precej spustil.

Zadeva je bila jasna. Pomanjkanje treninga v zadnjem mesecu in premalo krepilnih vaj mi je obnovilo staro, nikakor pozabljeno poškodbo. Tako sem spustil tekače naprej, do cilja odtekel v umirjenem tempu, saj ni bilo za mano blizu nobenega. No, na koncu sem moral le pospešiti, saj bi me kmalu ujel tekač za mano, saj sem spust odtekel precej lagodno.

V cilju sem bil v 27min41s(2009 – 26min40s), kar je zadostovalo za 15. mesto absolutno in 3. v kategoriji do 29let.  Trenutno v ELGONova NTP v skupnem seštevku zasedam 8.-9. mesto, v svoji kategoriji pa sem trenutno drugi. Očitno je, da se bo treba še kar precej potruditi za pokal v kategoriji, saj sem na Blokah izgubil kar nekaj točk.

REZULTATI IN FOTOGALERIJA.

Naslednji teki v septembru, ki se jih bom udeležil: Nike Nočni tek na grad v Ljubljani – 18.9.2012; RedBull 400 v Planici.

Objavljeno 13.9.2012, kategorizirano: Nekategorizirano

Včeraj sem se udeležil Teka po lovskih stečinah, ki šteje za Dolenjski pokal. Gre za 7km dolgo progo, ki je precej razgibana in kar zahtevna.

Takoj po startu se nas je preko 100 tekačev in tekačic pognalo čez gozdič takoj proti prvemu klancu. Tempo od začetka ni bil prehud, zato se je oblikovala prva skupina, ki je štela okrog 10 tekačev. Kmalu po kratkem vzponu sledi strm spust v dolino, tam se nekoliko zravna in nato kmalu spet v klanec. Do približno dveh km smo tekli skupaj, nato pa se je skupina počasi začela razbijati. Kmalu je sledil še tek skozi gozd, kjer je proga večinoma ravna, kmalu zatem pa je sledil strm klanec proti vasi nazaj. In v takem vrstnem redu še en krog. Do konca prvega kroga sem se prebil na sedmo pozicijo, ki sem jo nato tudi zadržal. Za mano ni bilo nikogar blizu, zato sem zaključek teka odtekel precej umirjeno.

V cilj sem prišel s časom 27min18s, kar je zadostovalo za sedmo mesto absolutno in šele četrto v kategoriji do 29let, saj je bila tokrat v moji kategoriji konkurenca najhujša.

Proga mi je bila všeč, saj so mi zahtevni tereni s strmimi vzponi bolj blizu kot klasični ravninski teki, zato se bom sem še vrnil.

Uradnih rezultatov še ni, ko pa bodo, bom prilepil povezavo do njih.

Skupaj z Aljažem Zalarjem, ki je zmagal

Objavljeno 15.7.2012, kategorizirano: Nekategorizirano

Včeraj sem se udeležil 8. Teka na Kokoš, ki šteje za Primorski pokal v gorskih tekih.

Gre za 3,2km dolgo progo s skupnim vzponom 274m višine. Štartali smo ob 10h tik ob meji z Italijo. Ni bilo nobenega taktiziranja, saj je proga relativno kratka in je treba že od začetka kar potegniti. Začel sem na četrti poziciji, tik za tretjim tekačem. Prva dva sta se na začetku nekoliko odcepila, midva na 3. in 4.mestu pa sva ravno tako tekla ves čas sama.

Po prvih 500m sem se odločil, da poskušam iti naprej in sem prevzel tretje mesto, vendar je Aleš Štor vztrajno sledil mojemu koraku. Prva dva sta nama malo ušla, zato je bilo hitro jasno, da se nama obeta 3. in 4. mesto. Malo pred drugim kilometrom je Štor na eni izmed kratkih ravnin potegnil, sam pa se nisem odločil, da bi ga prijel, saj sem računal, da ga lahko mogoče ujamem na klanec nazaj. Hitro si je pritekel dobrih 10s prednosti, kar do konca proge nisem mogel več nadoknaditi in sem nato zadnjih 500m odtekel z nekaj rezerve, saj je bilo tretje mesto zame izgubljeno, tekači za mano pa so tudi bili predaleč, da bi me ujeli.

Na koncu sem prišel v cilj s časom 15:49, kar je kot rečeno zadostovalo za 4. mesto v generalni razvrstitvi in zanesljivo zmago v kategoriji. Slavil pa je vedno boljši Andrej Lindič, ki je zmagal zelo suvereno.

Članek na Sportalu.

Objavljeno 9.7.2012, kategorizirano: Nekategorizirano

Udeležil sem se Olimipijskega teka v Logatcu, ki je bila peta tekma v ELGONova NTP 2012.

Počutja pred in med tekmo in posledično rezultata raje ne bom opisoval. Vročina (za vse enaka) me je že dan pred tekmo zdelala, zato sem na tekmi odtekel samo en krog v tempu 3:40/km, potem pa sem začel popuščati in tempo mi je padel na 4min in še nekaj sekund na km. Mislim, da je bila to moja daleč najslabša tekma, ampak nič hudega, bo na naslednji mnogo bolje.

No, z mislim sem že pri naslednjih tekmah, kjer bom poskušal bolje odteči. Sem pa bil na en način zadovoljen s tekom, saj so tekači,  s katerimi skupaj treniramo na organiziranih treningih vsak torek in četrtek v Ribiškem kotu odtekli dobre čase.

Trenutno se v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu kljub zadnjemu slabšemu rezultatu nahajam na šestem mestu v absolutnem točkovanju in tretjem mestu v kategoriji do 29. let.

Objavljeno 20.6.2012, kategorizirano: Nekategorizirano

Že dober teden je od moje zadnje tekme, vendar se oglašam šele sedaj, saj prej ni zneslo. No, udeležil sem se 9,2 dolgega Teka ob Cerkniškem jezeru, ki šteje za ELGONova NTP.

Na startu se nas je zbralo 136 članov in članic. Članov točno 100. Začetek kar hiter, prvi trije kilometri so minili 10min34s. Na vasi Otok sem imel krizo, ki je trajala cca 2km in sem izgubil približno pol minute. Ko smo prišli v gozd sem na “svojih” klancih spet začel pridobivati. Kar malo mi je bilo žal, da se je tek bližal koncu, saj mi je šlo vedno bolje. V cilju sem bil v času 35min15s, kar je v močni konkurenci zadostovalo za 4. mesto v kategoriji (spet) in 15. mesto absolutno. S tekom se bil kar zadovoljen, žal mi je edino tiste krize, da sem tam izpustil čas pod 35min. Glede na razgibano traso je bil tempo 3:52/km soliden.

V skupnem seštevku ELGONova Notranjskega tekaškega pokala zasedam absolutno 7. mesto, v kategoriji do 29. let pa 3. mesto. Ja, letos bo še pestro do konca. Seveda pa pričakujem, da bom v zmeraj boljši formi :)

Naslednja tekma, ki se je bom udeležil, bo Olimpijski tek v Logatcu prihajajoči konec tedna.

Objavljeno 11.6.2012, kategorizirano: Nekategorizirano