Zakorakali smo že globoko v april. S tem se že bliža tekmovalni začetek moje sezone. Moram reči, da so mi priprave na sezono v veliki meri uspevale. Tekaškim treningom sem kot je to že običajno dodal tudi nekaj treninga moči. Poleg tega pa na Fakulteti za šport 3x na teden plavam. Dolžine so zelo različne. Ponavadi ne plavam manj kot 500m in ne več kot 1,5km. S tem, da redno obiskujem bazen, je povezano verjetno tudi to, da zaenkrat letos še nisem imel večjih težav s hrbtom. Je pa dejstvo, da pridem velikokrat precej utrujen in “mehek” po tem, ko najprej opravim plavalni trening, nato pa še odidem na tekaškega.

Pri samih treningi me nekoliko ovira pokostnica na levi nogi. Moram reči, da težav s svojimi nogami do te sezone še nisem imel, letos pa se je pojavila ta nesrečna pokostnica. Upam, da bom v maju lahko našel nekaj časa za pozdravitev le-te, saj si trenutno počitka ne morem privoščiti. Če se bo le dalo, bom moral zdržati do sredine maja, takrat pa upam na teden dni pavze.

Letos sem veliko manj delal na atletski stezi, saj v tej sezoni nimam tekmovalnih ambicij v tekih na 800 in 1500m. Ker sem bil lansko leto precej poškodovan, sem se odločil, da letos tekme na atletski stezi izpustim. V mojih treningih je tako veliko manj hitrosti. Letos sem na atletski stezi treniral precej redko. Sem pa zato zelo veliko tekel v hrib ( Slivnica, Križna gora). Na samih treningih sem videl, da bi lahko v letošnji sezoni najverjetneje krojil vrh na nekaterih gorskih tekih. Udeleževal se bom različnih gorskih tekov in krajših rekreativnih tekmovanj. Zagotovo bom nastopil na nekaterih tekmah ElgoNOVA Notranjskega tekaškega pokala 2011. Od prvih tekem in uvrstitev bo odvisno, ali bom nato napadal visoko skupno mesto. Za ta dosežek bi moral teči na vsaj sedmih od osmih tekem, kolikor jih je v pokal. S tem, da sem prvo tekmo, ki je bila na Uncu pretekli vikend, že izpustil, saj mi njena konfiguracija žal ne ustreza. Če bom tekel v pokalu, potem bom gotovo ciljal na to, da izboljšam svojo najvišjo skupno uvrstitev, ki sem jo dosegel v sezoni 2008. To je bilo nekoliko nesrečno 4. mesto absolutno, saj sem imel enako število točk kot tretje uvrščeni tekmovalec v skupnem seštevku, vendar je imel Rolando Turšič boljšo uvrstitev na posameznem teku, zato je on takrat osvojil tretje mesto.

Torej, zagotovo sem bom udeležil 9. Teka na Križno goro, ki bo 17.4.2011 ob 10:00 v Ložu. Gre za gorski tek, dolžine 4,1km, naredimo pa približno 300m vzpona. Cilj je, da se spustim pod 18min in 50s, kar je povsem realno, glede na to, da sem na lanskem teku tekel 10s počasneje. Na treningu pa je šlo tudi že pod 19min. Oglejte si lanske rezultate.

Prvi maj je dan za 13. Tek na Slivnico. Kraljevska in najtežja preizkušnja je v preteklosti vedno postregla z vrhunskimi tekači, ki krojijo slovenski tekaški vrh. Gre za progo dolgo 9,5km in višinsko razliko 560m. Ponavadi smo deležni velikega navijanja po vsej progi, saj je na ta dan veliko ljudi, ki so namenjeni na vrh Slivnice. Kako se je tekmovanje odvijalo v prejšnjih letih, preverite tukaj.

9.5. 2011 bom štartal na Študentskem teku na ljubljanski grad. Gre za eno najlepših prog, ki je s svojo dolžino 2,4km in vzponom v zadnjem kilometru pisana meni na kožo. Želel bi si teči okrog 9min (osebni rekord znaša 20s več). Če bi imel dober dan, mogoče tudi pod 9min. Je pa to tek, ki je izredno popularen in vsako leto privabi okrog 1500 tekačev, ki se poženejo s Prešernovega trga na grad. Udeleži se ga velika večina najboljših slovenskih gorskih tekačev ter srednjeprogašev, tako da so ga nekateri preimenovali kar v “državno prvenstvo v malem”. Želim si izboljšati lansko 15 mesto absolutno. Kako je bilo lani, si poglejte tule.

V maju bom mogoče celo štartal v Teku trojk. Sošolci z “DIFa” so pokazali nekaj zanimanja, in prav lahko se zgodi, da bomo oblikovali mešano žensko-moško ekipo, ki bi znala biti precej konkurenčna :) . Bomo videli.

Se vidimo na kateri izmed tekem!

Objavljeno 8.4.2011, kategorizirano: Novice
OBJAVI SVOJE MNENJE
Komentar

 
KOMENTARJI
  Vito commented

  Too majstore, ko bom js nazaj spreman v formi se ti sigurno pridružm na kšnem tekmovanju, če ne prej pa na ljubljanskem maratonu xD
  huda stran btw..

  08.04.2011 at 14:56
  admin commented

  Ja, Vito, čimprej pozdravi poškodbo, volje ti pa tako ne manjka :)

  Če boš pridno treniral, potem se prav lahko na kakšni tekmi tudi pomeriva :)

  08.04.2011 at 17:22