Tako, za mano sta dva tedna od kar sem začel ponovno trenirati po poškodbi. Naredil sem že veliko treningov. V glavnem pa je šlo za daljše vzdržljivostne treninge, ki so v tekaškem delu trajali do okoli 55 minut. Po vsakem drugem treningu pa sem naredil tudi vaje za moč.
S tem tednom sem začel tudi s tempo teki in težjimi fartlek treningi.
Primer težjega treninga je bil 3km dolg tempo tek v tempu 3.30 minut na kilometer. Na progi, kjer poteka Tek ob Cerkniškem jezeru pa sem izvajal fartlek. Danes pa sem uspel narediti najtežji trening po poškodbi.
To je bil hiter tempo tek od mojega doma pa do prelaza Sveta Ana, ki se nahaja tik po Križno goro. Za tiste, ki proge ne poznate, lahko povem, da gre za 3,8km dolgo progo, ki prvih 1200m poteka po ravnini nato pa preide v klanec, ki ima dva strmejša odseka. Štart je nadmorski višini 560m, cilj pa na 765m. Torej gre za 2,6km klanca plus 1200m hitrega ravninskega odseka. Ponavadi na tej progi preizkušam svojo formo in pripravljenost, saj je realen pokazatelj kako pripravljen sem. Moj osebni rekord, s katerim sem zelo zadovoljen, znaša 16 minut in 18 sekund, danes pa sem progo pretekel v 16m40s. Tisti, ki se kdaj hodili po tej poti, si lahko predstavljate kaj pomeni ta čas. S tem sem bil kar zadovoljen, saj po poškodbi še nisem imel hitrostnih treningov in mi je ta rezultat lep obet za naprej. Pričakujem, da bom ob naslednjem testu čez približno 6 tednov tekel pod 16m20s. Sicer je “samo” 20s razlike, vendar na tej progi ob takem času to ni zanemarljivo.

V naslednjem tednu začnem s treningi hitrosti in hitrostne vzdržljivosti, saj me v septembru me čakata Tek po Blokah in testiranje na Fakulteti za šport.

Višinski profil teka na Križno goro iz Žerovnice

Objavljeno 5.8.2010, kategorizirano: Treningi
OBJAVI SVOJE MNENJE
Komentar

 
KOMENTARJI
    Mitja commented

    Take stvari je lepo brat :) . Ajde ujemi tistih 20s potem pa še enih 5 za povrh :P

    05.08.2010 at 20:51