Včeraj sem se udeležil 8. Teka na Kokoš, ki šteje za Primorski pokal v gorskih tekih.

Gre za 3,2km dolgo progo s skupnim vzponom 274m višine. Štartali smo ob 10h tik ob meji z Italijo. Ni bilo nobenega taktiziranja, saj je proga relativno kratka in je treba že od začetka kar potegniti. Začel sem na četrti poziciji, tik za tretjim tekačem. Prva dva sta se na začetku nekoliko odcepila, midva na 3. in 4.mestu pa sva ravno tako tekla ves čas sama.

Po prvih 500m sem se odločil, da poskušam iti naprej in sem prevzel tretje mesto, vendar je Aleš Štor vztrajno sledil mojemu koraku. Prva dva sta nama malo ušla, zato je bilo hitro jasno, da se nama obeta 3. in 4. mesto. Malo pred drugim kilometrom je Štor na eni izmed kratkih ravnin potegnil, sam pa se nisem odločil, da bi ga prijel, saj sem računal, da ga lahko mogoče ujamem na klanec nazaj. Hitro si je pritekel dobrih 10s prednosti, kar do konca proge nisem mogel več nadoknaditi in sem nato zadnjih 500m odtekel z nekaj rezerve, saj je bilo tretje mesto zame izgubljeno, tekači za mano pa so tudi bili predaleč, da bi me ujeli.

Na koncu sem prišel v cilj s časom 15:49, kar je kot rečeno zadostovalo za 4. mesto v generalni razvrstitvi in zanesljivo zmago v kategoriji. Slavil pa je vedno boljši Andrej Lindič, ki je zmagal zelo suvereno.

Članek na Sportalu.

Objavljeno 9.7.2012, kategorizirano: Nekategorizirano
OBJAVI SVOJE MNENJE
Komentar