Včeraj sem se udeležil Teka po lovskih stečinah, ki šteje za Dolenjski pokal. Gre za 7km dolgo progo, ki je precej razgibana in kar zahtevna.

Takoj po startu se nas je preko 100 tekačev in tekačic pognalo čez gozdič takoj proti prvemu klancu. Tempo od začetka ni bil prehud, zato se je oblikovala prva skupina, ki je štela okrog 10 tekačev. Kmalu po kratkem vzponu sledi strm spust v dolino, tam se nekoliko zravna in nato kmalu spet v klanec. Do približno dveh km smo tekli skupaj, nato pa se je skupina počasi začela razbijati. Kmalu je sledil še tek skozi gozd, kjer je proga večinoma ravna, kmalu zatem pa je sledil strm klanec proti vasi nazaj. In v takem vrstnem redu še en krog. Do konca prvega kroga sem se prebil na sedmo pozicijo, ki sem jo nato tudi zadržal. Za mano ni bilo nikogar blizu, zato sem zaključek teka odtekel precej umirjeno.

V cilj sem prišel s časom 27min18s, kar je zadostovalo za sedmo mesto absolutno in šele četrto v kategoriji do 29let, saj je bila tokrat v moji kategoriji konkurenca najhujša.

Proga mi je bila všeč, saj so mi zahtevni tereni s strmimi vzponi bolj blizu kot klasični ravninski teki, zato se bom sem še vrnil.

Uradnih rezultatov še ni, ko pa bodo, bom prilepil povezavo do njih.

Skupaj z Aljažem Zalarjem, ki je zmagal

Objavljeno 15.7.2012, kategorizirano: Nekategorizirano
OBJAVI SVOJE MNENJE
Komentar