V nedeljo sem se udeležil 4. Teka po Blokah, ki šteje za ELGONova NTP 2012.

Teka sem se udeležil predvsem zato, da dobim nove točke za skupno razvrstitev. Ob pol enajstih smo štartali na 6,7km dolgo progo. Za ta čas je bilo kar precej vroče.

Začetek teka je bil zmeren, noben ni potegnil naprej, tako da smo prvih 500m pretekli, nato pa so se začele formirati skupine tekačev. Moje počutje je bilo do 3km dobro. Tekel sem v tempu za okrog 26min. Žal pa sem imel nato v naslednjih dveh km težave, zaradi katerih sem izgubil kar nekaj mest in točk. Tempo sem kar precej spustil.

Zadeva je bila jasna. Pomanjkanje treninga v zadnjem mesecu in premalo krepilnih vaj mi je obnovilo staro, nikakor pozabljeno poškodbo. Tako sem spustil tekače naprej, do cilja odtekel v umirjenem tempu, saj ni bilo za mano blizu nobenega. No, na koncu sem moral le pospešiti, saj bi me kmalu ujel tekač za mano, saj sem spust odtekel precej lagodno.

V cilju sem bil v 27min41s(2009 – 26min40s), kar je zadostovalo za 15. mesto absolutno in 3. v kategoriji do 29let.  Trenutno v ELGONova NTP v skupnem seštevku zasedam 8.-9. mesto, v svoji kategoriji pa sem trenutno drugi. Očitno je, da se bo treba še kar precej potruditi za pokal v kategoriji, saj sem na Blokah izgubil kar nekaj točk.

REZULTATI IN FOTOGALERIJA.

Naslednji teki v septembru, ki se jih bom udeležil: Nike Nočni tek na grad v Ljubljani – 18.9.2012; RedBull 400 v Planici.

Objavljeno 13.9.2012, kategorizirano: Nekategorizirano
OBJAVI SVOJE MNENJE
Komentar