Udeležil sem se prvega Nočnega teka na grad v Ljubljani.

Maja smo tekli na Študentskem teku na grad, sedaj je sledila še nočna izvedba tega teka. Tek so za tokratno izvedbo nekoliko podaljšali, kar pa sem sam izvedel šele 10min pred samim štartom. Prepričan sem bil, da je trasa enaka. Ko pa sem zaključeval z ogrevanjem pa vidim, da že vsi stojijo na startu v obratni smeri. Nekako sem le prišel na start v ospredje (o tem, kako sem se izmuznil varnostnikom pa kdaj drugič :) )

No, startali smo zelo hitro. Svoj tek bi lahko razdelil na 4 dele. Najprej prvih 700,800m. Držal sem se prve grupe, ki je imela oster tempo. Pogled na mojega Garmina je pokazal 3:02 na km! Vedel sem, da tako pač najbrž ne bo šlo do cilja. Drugi del teka začnem pri prvem kilometru, ko sem nekoliko spustil tempo, saj sem hranil moči za klanec. Kakšnih 400m pred klancem me je ujela Mateja Šimic, udeleženka letošnjih Olimpijskih iger v Londonu. Odločil sem se, da se jo držim na neki razdalji, saj sem vedel, da bo proti cilju najbrž stopnjevala tempo. Kmalu pridemo na klanec, tu ponavadi pridobivam. Vendar danes noge v prvem delu niso bile tako lahke kot ponavadi. V prvem delu klanca bistveno ne napredujem, ko pa pritečemo do oznake 2km začnem pospeševati. Takoj prehitim kakšnih pet tekačev. Del proge tečemo v temi. Malo naprej pa se že kažejo luči. Tu se začne zame zadnji del. Prepričan sem bil, da je cilj na istem mestu kot ponavadi na Študentskem teku. Začnem s finišem. Napaka. Cilj je skoraj 300m višje, prav na gradu. Malo spustim tempo, nato pa v zadnjim 100m znova malo pospešim in cilj. Uradno naj bil bilo 2,9km, mislim pa, da je moja ura namerila 3km in še nekaj. Ja, v cilju sem jo pozabil ustaviti. Zato tudi ne vem točno, koliko sem tekel. Sklepam da malo pod 11min. V cilj sem prišel v ospredju, katero mesto pa sem osvojil, pa ne vem. Prepričan pa sem, da nisem izboljšal 12. mesta s Študentskega teka, saj je bila konkurenca še hujša. Zbrani so bili res odlični tekači.

Če potegnem črto pod tek, potem sem s svojim tekom delno zadovoljen. Prehiter prvi km, slabši srednji del in dober zaključek. Zaradi prvega km pa mislim, da sem bil ob kakšnih 15s boljši rezultat.

Tek je v celoti uspel, upam pa, da bo maja na Študentskem teku znova stara proga :) .

foto: motus.si

Objavljeno 18.9.2012, kategorizirano: Nekategorizirano
OBJAVI SVOJE MNENJE
Komentar