Smo že v novembru, tekaška sezona je za letos kar se tiče tekmovanj zaključena.

Zame se je letos začela konec marca na Uncu, kjer je bil na sporedu 4. Maistrov tek (8km, gor-dol). S svojim tekom nisem bil najbolj zadovoljen. Tempo je bil nekaj pod 4min/km.

Čez 14 dni je sledil Tek na Križno goro(4,1km, 300m višinske razlike). Tek je potekal v dežju in nasploh je bila proga zelo razmočena in blatna. Konkurenca je bila huda. S časom 19:12 sem zasedel 6. mesto absolutno. Za svojim rekordom sem zaostal, kljub temu menim, da sem tek dobro odtekel, razmere niso dopuščale rekordov.

Prvega maja smo tekli na Slivnico (9,5km, 560m višinske razlike). Na tem teku sem najhitreje v cilj pritekel leta 200), ko sem potreboval 44min30s. Tokrat sem bil s tekom nekako srednje zadovoljen, ne morem reči pa, da je bil tek optimalen. Čas 46:15 se mi ni zdel dovolj dober, glede na to, kar so kazali treningi. Na koncu absolutno 14.

Teden dni kasneje sem se skupaj z Janom Breznikom in Ajdo Pristavec udeležil 56. Teka trojk na 12,5km. Zasedli smo 7. mesto absolutno, v naši kategoriji mešanih trojk je teklo sicer 570 trojk.

Tri dni pozneje spet v Ljubljani, ko je potekal 19. Študentski tek na grad. Tekma znan po hudi konkurenci in veliki udeležbi (preko 2000 tekačev). S solidnim tekom se bil 16. Dosegel sem čas 9min15s, nov os. rekord.

3. junija smo tekli na naslednjem teku v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu, 16. Teku ob Cerkniškem jezeru (9,3km, večinoma ravnina z nekaj malega spusta in klanca). Konkurenca je bila dobra, pritekel sem si 15. mesto absolutno s časom 35:15.

Čez 14 dni je bil na vrsti Olimpijski tek Logatec. Huda vročina in 9,9km dolga proga sta bili zame zelo neugodni, zato s tekom nikakor nisem bil zadovoljen. Tek sem zaradi slabega teka hitro pozabil. Tempo mizernih 4min/km.

No, sledil je 8. Tek na Kokoš (Primorski gorski teki), ki je potekal 8. julija. 3,2km dolga proga z 274m višinske razlike. Tek mi je kar dobro uspel. Tako sem s časom 15:49 zasedel 4. mesto generalno (zmaga v kategoriji). Dolgo sem bil v igri za 3. mesto, vendar je na koncu nekaj sekund zmanjkalo.

14. julija sem se odpravil na Dolenjsko, kjer sem tekel na 7. Teku po lovskih stečinah.  Profil proge je bil zelo razgiban. Ravnine zelo malo, praktično cel tek poteka po strmih spustih in vzponih. Tek sem kar dobro odtekel, s časom 27:15 sem bil absolutno sedmi, kar se mi je zdelo v redu.

Sledilo je vroče poletje, vmes sem si privoščil nekaj odmora brez teka. Še vedno smo tekli s tekači TKD Sovice na treningih v Ribiškem kotu.

V začetku septembra je sledilo nadaljevanje ELGONova NTP 2012. Na vrsti je bil 6,7km dolg tek po Blokah. Na tem teku sem si po dolgem času brez težav obnovil poškodbo, zaradi katere se mi tek ni izšel po načrtih. Tako sem osvojil skupno 15. mesto s časom 27:40.

Čez 10 dni sem bil na štartu Nike Nočnega teka na grad v Ljubljani. Tek so za to izvedbo nekoliko podaljšali, tek je bil dolg 3km. S tekom sem bil srednje zadovoljen. Moj čas v cilju je bil nekaj manj kot 11min.

V septembru sem se znašel tudi na najtežjem gorskem šprintu na svetu – Red Bull 400, tek na vrh planiške velikanke. Zbrali so se nekateri najboljši slovenski in svetovni gorski tekači, vseh skupaj 250. V finale najboljših 50. 15 sekund mi je zmanjkalo do uvrstitve v veliki finale, kar je malo in hkrati tudi veliko, če pomislim, kako težke noge se imel. Vsekakor super izkušnja.

V oktobru sta me čakala še dva teka. Prvi je bil 9. Tek po polhovih stopinjah. Udeležil sem se teka na 7,7km in zmagal v absolutni konkurenci s časom dobrih 30min. 

Zadnji letošnji tek, ki sem se ga udeležil, je bil 9. Tek po Rakovem Škocjanu. 9,8km dolga proga (gor-dol), moj čas pa 38min20s. To je bil tudi zadnji tek v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu, ki sem ga sicer zaključil na 3. mestu do 29let in 13. absolutno.

Skupno število tekov, ki sem se jih v tej sezoni udeležil je bilo 15. Omeniti moram, da sem treniral manj kot v prejšnjih letih (3-4x na teden, kronično pomanjkanje časa), kar pa sploh ni bilo slabo, saj so bili ti treningi večinoma intenzivni in sem jih dobro izkoristil. Treniral nekako v stilu: 1x daljši tek, 2x intervali, 1x trening za moč.

To je kar se tiče tekmovanj v letu 2012 vse, vidimo se prihodnje leto z novimi motivi in cilji, ki si jih bom zadal in prilagodil glede na to, kako in koliko bom lahko treniral :) .

 

 

Objavljeno 11.11.2012, kategorizirano: Novice
OBJAVI SVOJE MNENJE
Komentar